Valparna är födda

Äntligen är valparna födda. Att vänta på valpar är långa dagar …


Egentligen är ju väntandet mycket mycket längre än de 63 dygn tiken är dräktig eftersom planeringen börjar långt innan själva parningen är gjord. Planering i kalendern, vänta på löp, åka till veterinären och ta prov, resa till hanhundsägaren, para två- tre gånger, vänta och se om det tagit sig med ultraljud hos veterinären…. Öka matmängden för tiken, mäta, väga. Hur många valpar kan det vara? Röntgen hos veterinären. Svara och prata med förväntansfulla valpköpare… Skriva valpkompendium, uppdatera hemsidan osv.

Så äntligen föds dom och en annan nervositet börjar…. Är dom friska, äter dom, går dom upp i vikt , har inte tiken lite hög temperatur, äter hon, tar hon hand om valparna osv osv … men det är mycket annat som väger upp allt detta såklart. När dom ligger och diar och ser så härligt runda och tillfreds ut då är det mysigt!

Idag är dom tre dygn gamla och jag väger och kollar på dom mest hela tiden… blir inte så mycket annat gjort faktiskt. Dom växer som dom ska och Pollie är så duktig med sina valpar och allt ser bra ut.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

X