Året som gått 2018

Det har minst sagt varit ett händelserikt år och  som tur är kan jag titta tillbaka i telefonen och på så  sätt komma ihåg allt som hänt. Vad gjorde man innan mobiler och i Cloud? Här är ett axplock av  årets ”hundår”

Januari


I januari var det såklart MyDog med rastorget i vanlig ordning och  utställning. Doris placerade sig 3 BTKL ena dagen och 4 BTKL andra dagen. I år fick Doris vara med i Helenes och Kennel Camerons uppfödargrupp och oj vilken grupp det blev. BIS1 ena dagen och  BIS2 andra dagen. Att springa i stora ringen på  My Dog är minsann väldigt  speciellt vill  jag lova.
Nedan är lite bilder från 1a dagen då vi blev BIS1 – lite kul bild med röran efter bilderna var tagna…

I januari var det även Wheaten promenad i Slottskogen i Göteborg med SWTK Väst. Är alltid kul att träffas även om vi inte blev så många som var med.

Februari

Februari månad hände det inte så mycket. Är ju ingen jätterolig månad februari. Men Anki på Fyra Tassar ordnade en klippkurs och det är alltid trevligt när någon tar tag i nåt och fixar så det åkte vi självklart ner till.

Mars

I mars var det dags för utställning i ett vansinnigt kall hall i Sollentuna -15 grader på morgonen när vi lastade ur bilen. Domare Cindy Pettersson och Doris placerade sig 2 BTKL så det var roligt.

Men innan det en frisering hemma hos Lotta i Alingsås. Hon är ju  en riktig mästerfotograf och passade på att  ta lite actionbilder på hundarna som lekte i snön.

I mars kom det (till  slut) snö här hemma i Kärna också så hundarna kunde leka lite utan att se ut som lerfigurer.
Var även promenad med Wheatenklubben, den här gången i Delsjön i underbart väder. Lotta var med och tog lite fina bilder igen.

April

Enligt iCloud så har det inte hänt så  mycket i april …. men hunddata på SKK sida säger att jag har varit på hundutställning i Västerås.
Här var det Jussi Liimatainen som dömde och Doris placerade sig 4 BTKL. Tack till Wheatenshows.com som håller oss uppdaterade med bilder . (eftersom jag själv glömmer fota på utställningarna)

Maj

I maj så kom våren med sol och värme, och oj som vi längtat, kanske är det Doris som längtar mest eftersom hon alltid är först i badet.
I maj åkte vi även till Åland och hälsade på fina Mia och hennes underbara gård. Åland visade sig verkligen från sin bästa sida så hit är ett måste att åk igen.

Utställning också ”så klart” och Doris var så nära knipa sitt finska CERT men det blev ”bara” reserv.

I Maj var det även utställning i Lidköping ”Nordic Dog Show” med Blidh Von Schedvin som domare Doris 3 BTKL och Pollie 2 BTKL med reserv nordic, dagen därpå i Vårgårda med Gertrud Hagström som domare, här blev Doris 2 i CHKK men inte placerad bland de fyra bästa tikarna.

Juni

Sommaren var ju helt magiskt och det fanns massa tid för sol och bad , till hundarnas (och vår) stora glädje…

Midsommaren firade vi på Överön ”som vanligt” och vädret höll sig hyffsat ok för att vara just midsommar.

Juni avslutades med hundutställning i ett varmt Borås där Doris placerade sig BIR så det var superroligt såklart. Domare Kimmo Mustonen.

Juli

Sommaren fortsatte vara magisk, om man bortser från allt kring klimatförändringar och dåligt med vatten osv så var det så skönt med sol och värme.

I juli var det utställning i Tvååker, Torsby och i Ransäter.
Tvååker var det Morgan Granander som var domare och Doris placerade sig 4 BTKL och Pollie 3 BTKL så det är jag supernöjd med utifrån alla fina hundar som var med den här dagen.
Vi avslutade vi här hemma med en grill på altanen och en härlig kväll.

Sedan bar det av mot Torsby och campingen vid sjön Fryken. Här fick vi några underbart sköna, varma och roliga dagar. Såna minnen som man kan plocka fram i vinter när snön yr på utsidan.


I Torsby var det tryckande åskvärme när det var dags för utställningen, här fick Doris EXC och 2 CHKK med Mia Sandgren som domare.
I uppfödargruppen gick det desto bättre och Kennel Cameron blev Best In Show Uppfödargrupp.

Augusti

I augusti parade vi Doris med Walle, och nedräkningen började …

Efter parning och sommaren alla aktiviteter så avstannade allt lite grann och vi tog det mest lugnt hemma.

September

Det var dags att röntga Pollie för att se hur många valpar det var i mage. Veterinären trodde fyra kanske fem.

Oktober

Tre veckor senare var det dags att kolla hur många valpar Doris hade. Veterinären så fyra – men var lite osäker. Vi förberedde valpningen med bädd och hage för Doris som ganska snabbt fann sig och låg i bädden i god tid innan.

Valparna kom 15 oktober och det blev tre stycken. Så himla spännande tid. Med valpar hemma så stannar tid och rum och timmarna bara går iväg till ingenting. Doris var en fantastisk duktig mamma och tog hand om sina valpar så väl.

November

Hela november var i ett valpdis… Allt var bara valpar. Valpar som sover , äter och bajsar…

I november var vi uppe hos Helene och hade en härlig helg med mat och skratt. Träffade Pollies valpar innan det var dags för dem att åka, Pollie åkte sedan med oss hem.

December

Snart dags även för Doris valpar att åka till sina nya hem. Som tur var så var vädret ganska ok och valparna kunde vara ute en del innan de skulle åka.

Strax efter lucia var det dags att för valparna att lämna. Men innan dess var Lotta, Åka och Ann-Marie här och klämde igenom alla valparna.

Sista dagarna på året har bara rullat förbi. Jag fick gjort klart andra kursen i år. Så både SKKs uppfödarutbildning och Avel och genetik är godkända och klara! Phu.
Sista dagen på året tog vi en rejäl runda innan det var dags för raketer och annat elände.


Tack för 2018 – och Gott Nytt 2019


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

X